Textual Healing Home Clients pages Recent Commissions pages showing work from previous years
Feedback from past clients Published work Nick Parrott's curriculum vitae, or resume Details about the Company
 
 

Introductie

In de informatierijke, wereldwijde economie van vandaag is het vermogen om helder en kernachtig in het Engels te kunnen communiceren van essentieel belang. Hoe groter de hoeveelheid informatie en de signaal-ruisverhouding, hoe korter men zich kan concentreren. Slecht Engels kan u gemakkelijk vervreemden van uw lezers – bijvoorbeeld redacteuren van tijdschriften, beleidsmakers of het grote publiek – waardoor het lastiger wordt om uw boodschap over te brengen.
De meeste schrijvers, met name diegenen die Engels niet als moedertaal spreken, hebben baat bij een extra paar ogen om hun werk te screenen als het “voltooid” is. Sommige teksten komen wellicht te passief over en andere zijn misschien te bombastisch. Ook kan jargon hinderlijk werken of zijn grammatica- en spellingfouten over het hoofd gezien in de haast om het manuscript af te krijgen. Dubbelzinnigheden, cryptisch taalgebruik en uitdrukkingen die uit de toon vallen, kunnen er allemaal voor zorgen dat een tekst niet goed overkomt bij het bedoelde lezerspubliek.
De dienst die TextualHealing u biedt gaat verder dan het leveren van manuscripten in “goed Engels”; u wordt ook bijgestaan om uw boodschap helder en duidelijk over te laten komen zodat deze goed wordt begrepen. Hierbij kunt u terugvallen op Nick Parrotts ervaring van vijftien jaar als universitair onderzoeker (inclusief PhD) en milieuactivist, zijn diepgaande kennis van de biologische landbouw en toeleveringsketens, plattelandsontwikkeling, beheer en internationale ontwikkelingsvraagstukken, en zijn vermogen om complexe statistieken te begrijpen en te interpreteren.
Nick Parrott, de eigenaar van TextualHealing.eu, redigeert al sinds 2002 professioneel academische publicaties en boeken, projectrapporten en voorlichtingsdocumenten. Hij is een moedertaalspreker van het (Brits) Engels, spreekt ook Frans en Nederlands, en zijn academisch en journalistiek werk is al veel gepubliceerd.
TextualHealing is gespecialiseerd in sociale wetenschappen (met name sociologie en economie) en een interdisciplinaire aanpak die de fysieke en sociale wetenschappen combineert. Het bedrijf heeft een sterke en loyale klantenkring, voornamelijk academici, landbouw- en agrarische adviseurs en NGO's. TextualHealing biedt ook copywriting- en adviesdiensten en kan putten uit een pool van relaties met vergelijkbare kwalificaties en ervaring. TextualHealing helpt u uw boodschap helder, kort en krachtig over te brengen.
Blog bij the Hendaye Diaries.